divendres, 15 de maig del 2015

Què li demanem al nou equip de govern...

El proper 24 de maig es celebren les eleccions municipals i d'aquestes en sortirà un nou consistori. Des de la secció sindical de CCOO de l'Ajuntament de Sabadell, volem demanar-li, sigui quin sigui el seu color o colors, un seguit de compromisos amb la plantilla municipal.

Primer. Compliment íntegre del nostre conveni. No valen interpretacions interessades o dilacions en el temps dels compromisos adquirits, governi qui governi.

Segon. Recuperació dels drets laborals, econòmics i socials, perduts darrerament. Si hi ha voluntat política sí que es pot.

Tercer. Democratitzar les relacions amb el sindicat. La informació, la participació i l'acord han de ser prioritaris no com fins ara on l'obscurantisme i el “tu no ets dels nostres” han primat en les relacions laborals. Que hi hagi un tracte igualitari en les relacions amb tots els sindicats amb representació a l'Ajuntament.

Quart. La conciliació familiar i laboral, la salut laboral, la carrera administrativa, els trasllats i la promoció professional... són temes que cal desenvolupar amb transparència, d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.

Cinquè. Els treballadors/es hem de sentir-nos valorats i ben tractats en el nostre dia a dia. Les actuals dinàmiques han de trencar-se per donar pas a unes relacions més fluïdes, de respecte i confiança mútua entre els representants polítics i els funcionaris/es de la corporació. Nosaltres com a treballadors/es municipals ens preocupem per la ciutat i per donar el millor servei. Som treballadors públics i ens comprometem amb la ciutadania. Al cap i a la fi, també som ciutadans. És per això que també volem sentir-nos part activa de l'Ajuntament.

Sisè. Eliminar la corrupció i el sistema caciquil dels darrers temps. El cas Mercuri ha posat de manifest una manera de fer que nosaltres com treballadors/es també hem sofert. MAI MÉS.

Setè. Eliminar la interinitat amb la convocatòria de l'oferta pública i la funcionarització de les places de laborals. Només amb una plantilla estable podem donar un servei al ciutadà de qualitat, hem de lluitar contra les amortitzacions de llocs de treball que degraden el servei prestat al ciutadà.

Vuitè. Per una policia municipal de proximitat al ciutadà. Que no hi hagi diferències laborals entre els agents dels diferents serveis. Per una policia professional amb clares competències i més mitjans.

Novè. Transparència en la gestió dels recursos humans i econòmics municipals, perquè tots som Ajuntament de Sabadell. El nou equip de govern ha de ser un bon administrador dels diners públics, que al cap i a la fi són de tots.

Desè. Per la municipalització de la gestió dels serveis municipals que ara gestionen empreses privades i de les que no es pugui fer que hi hagi un control en el compliment d'aquestes amb els drets laborals dels seus treballadors/es.

Onzè. Ens calen material i mitjans per poder desenvolupar la nostra tasca. No disposem ni d'ordinadors en condicions, molts cops ni de material fungible i el parc mòbil està en unes condicions pèssimes, amb vehicles de més de trenta anys.

Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 18 | divendres, 15 de maig de 2015

NOTÍCIES MÉS VISITADES