divendres, 15 de maig del 2015

Carles Rossinyol i Vidal | CiU

1. Els actuals acords amb la plantilla municipal (conveni, manteniments dels llocs de treball) els pensa assumir? Hi ha marge per millorar-los?

Els hem d'assumir, però des de Convergència i Unió, estem disposats a negociar-ho tot. Som conscients que el principal actiu són les persones i els treballadors i treballadores que donen servei als ciutadans/es, per això creiem que la millor garantia d'un bon servei és un bon ambient de treball.

2. Davant les reiterades retallades (sou, condicions laborals, temes socials...) que estem patint els empleats i empleades públics què pensa fer a l'Ajuntament de Sabadell?
El personal funcionari de totes les administracions públiques han sofert les conseqüències d'una sèrie de normatives estatals que ha restringit els drets dels treballadores i treballadores. Els Ajuntaments, per mandat legal han hagut d'aplicar totes aquestes normatives.
Des de Convergència i Unió aplicarem, com s'ha fet des de l'Àrea d'Hisenda i Recursos Interns de la Diputació de Barcelona, les solucions legals que minimitzin els perjudicis per als treballadors i treballadores.

3. Quin marc de relacions laborals vol establir amb els agents socials. I amb els empleats i empleades municipals?
Nosaltres ens guiarem pel principi d'igualtat. Seurem i negociarem amb tothom, amb respecte. Des de Convergència i Unió considerem que no existeixen treballadors i treballadores de primera i de segona, tots som iguals.

4. Destaqui els temes més importants del seu programa electoral sobre la gestió dels Recursos Humans a l'Ajuntament de Sabadell
Vetllarem per que s'estableixi una carrera professional per a tots els empleats de l'Ajuntament de Sabadell, fonamentada en la formació, avaluació continuada, experiència i mèrits. Cercarem els acords amb els representants sindicals dels treballadors i treballadores de l'administració local amb l'objectiu de millorar els beneficis socials i col·lectius que l'Ajuntament de Sabadell els pot oferir. Canviarem la relació sindical-patronal per tal d'aconseguir una feina conjunta per obtenir un millor clima laboral que redundi en un bon servei de ciutadà.
Farem una enquesta de clima laboral per conèixer les inquietuds de la plantilla i instrumentar les mesures necessàries per millorar l'entorn laboral.
Actuarem com un “empresari responsable” i fonamentarem d'una manera molt especial la conciliació de vida laboral amb la vida familiar dels treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Sabadell.
Simplificarem l'organigrama municipal racionalitzant el seu funcionament i promovent la professionalització de la funció pública municipal.

5. Quina és la seva opinió sobre les privatitzacions de la gestió de serveis municipals a l'Ajuntament de Sabadell?
Els serveis municipals es poden gestionar de manera directa o indirecta. Això s'ha d'elegir en funció del servei que es presta al ciutadà.
Cap procés d'aquestes característiques ha d'implicar la pèrdua de llocs de treball municipals.
En aquests processos cal vetllar perquè es compleixin les obligacions de les empreses vers els seus treballadors.

Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 18 | divendres, 15 de maig de 2015

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

NOTÍCIES MÉS VISITADES