divendres, 15 de maig del 2015

Marisol Martínez Torres | Ganemos

1. Els actuals acords amb la plantilla municipal (conveni, manteniments dels llocs de treball) els pensa assumir? Hi ha marge per millorar-los?

La candidatura de GUANYEM SABADELL – SÍ SE PUEDE té un fort component sindical. Som un conjunt de persones que tenim molt clara la defensa dels drets laborals i les condicions de treball. Som coneixedors de les grans retallades que els treballadors i les treballadores públics pateixen i des de les diferents representacions institucionals hem expressat sempre l'oposició més contundent a que siguin els treballadors i les treballadores qui paguin la mala gestió dels polítics.

2. Davant les reiterades retallades (sou, condicions laborals, temes socials...) que estem patint els empleats i empleades públics què pensa fer a l'Ajuntament de Sabadell?
Hi ha qüestions que venen d'altres administracions i superen les competències de l'Ajuntament però sí que tenim eines per blindar els sous i els drets laborals. També hi ha qüestions que pertanyen al conveni entre el propi Ajuntament i els representants dels treballadors. Tenim acreditada la nostra defensa dels acords entre la institució i els sindicats i és un principi del que no ens mourem.

3. Quin marc de relacions laborals vol establir amb els agents socials. I amb els empleats i empleades municipals?
Nosaltres partim del principi que la defensa de la institució no pertany només a una part (el govern) sinó que és la composició de l'Ajuntament amb tots els seus treballadors i treballadores a qui correspon. Per tant no partim d'un concepte d'empresa i representants de treballadors, sinó que sabem que tots i totes treballem en la defensa del millor servei públic. Per això el marc que establirem és el de la col·laboració i treball entre tots i totes per garantir el bon funcionament de l'Ajuntament.

4. Destaqui els temes més importants del seu programa electoral sobre la gestió dels Recursos Humans a l'Ajuntament de Sabadell
El nostre programa recull el manteniment de la plantilla i la recuperació de les places que s'han perdut aquests darrers anys. Mantenir el principi de transparència i d'igualtat d'oportunitats en tot el que té a veure amb Recursos Humans tant en els casos d'accés com en la promoció interna.
Recuperarem tots els drets socials que s'han perdut i avançarem en la cobertura social de les necessitats dels treballadors i treballadores.

5. Quina és la seva opinió sobre les privatitzacions de la gestió de serveis municipals a l'Ajuntament de Sabadell?
Hem estat i seguirem sent contundents en la defensa de la municipalització dels serveis públics. Ho fem des de la convicció ideològica però també des de la constatació de què comptem amb uns professionals preparats per dur a terme una gestió més eficaç i més econòmica en la gestió d'aquests serveis que no poden quedar en mans de lògiques d'empresa privada sinó que han d'estar sotmesos al rigor que exigeix la gestió pública.

Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 18 | divendres, 15 de maig de 2015

NOTÍCIES MÉS VISITADES