divendres, 15 de maig del 2015

Josep Ayuso Raya | PSC-CP

1. Els actuals acords amb la plantilla municipal (conveni, manteniments dels llocs de treball) els pensa assumir? Hi ha marge per millorar-los?

Evidentment que els assumirem. Són acords promoguts per l'actual equip de govern i aprovats pel Ple Municipal, que és el màxim òrgan de representació i de control de l'administració local.
Sobre la possibilitat de millorar-lo, el PSC és un partit que sempre recolzarà la millora de les condicions de les relacions laborals dels i les empleats públics.

2. Davant les reiterades retallades (sou, condicions laborals, temes socials...) que estem patint els empleats i empleades públics què pensa fer a l'Ajuntament de Sabadell?
Cal recordar que les retallades dels sous, de les condicions laborals i de l'estat del benestar s'han produït per l'aplicació de la normativa aprovada pels governs català i estatal. El PSC s'ha oposat a aquestes retallades, però com a Govern de l'Ajuntament de Sabadell no hem tingut una altra opció que aplicar les lleis superiors. Per això en el darrer acord de condicions hem recuperat moltes de les condicions que havien estat retallades i que han patit els treballadors i treballadores. El nostre compromís és aplicar polítiques de recursos humans que permetin la millora de les condicions laborals dels treballadors municipals.

3. Quin marc de relacions laborals vol establir amb els agents socials. I amb els empleats i empleades municipals?
Volem un marc de confiança, franquesa i respecte mutu, d'acord amb el paper institucional que tenen els sindicats. Penso que cal impulsar polítiques que millorin el clima laboral i que, dins del marc de la situació econòmica que vivim, els treballadors i treballadores municipals puguin desenvolupar la seva tasca en les millors condicions.
Vull destacar també l'enorme esforç que han fet els i les empleades per oferir la prestació dels serveis públics municipals amb un elevat nivell de qualitat i exercint la seva responsabilitat, malgrat que les condicions econòmiques marcades per les retallades han posat més difícil la nostra tasca des de l'Ajuntament.

4. Destaqui els temes més importants del seu programa electoral sobre la gestió dels Recursos Humans a l'Ajuntament de Sabadell
Si consulteu el programa electoral que proposem, comprovareu que una part fonamental està dirigida a la necessària modernització de l'estructura de l'Ajuntament que, com passa a la resta de municipis catalans, continua sent hereva de la dels primers ajuntaments democràtics. El nostre objectiu és modernitzar l'Ajuntament per poder modernitzar la ciutat.
Per això volem fer un canvi en l'organització de l'Ajuntament, amb un model més transversal i que potenciï la innovació. Proposem un nou funcionament de l'administració que permeti racionalitzar els processos perquè siguin més innovadors i menys burocràtics. Per fer-ho invertirem en formació i informació constant als treballadors i treballadores municipals i potenciarem la carrera professional, en base a aquest canvi d'estructura que proposem.
També consolidarem la Responsabilitat Social com a pràctica que adequa el compromís de les administracions als nous reptes de la societat actual. A més, oferirem a la ciutadania formació sobre les noves formes de relacionar-se amb l'Ajuntament a través de les noves tecnologies.

5. Quina és la seva opinió sobre les privatitzacions de la gestió de serveis municipals a l'Ajuntament de Sabadell?
Crec que cal evitar confondre privatitzacions amb gestió indirecta dels serveis. Hem de dirigir els recursos municipals a oferir aquelles accions que tenen un major valor afegit per a la ciutadania, el que significa maximitzar els beneficis socials dels serveis públics.

Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 18 | divendres, 15 de maig de 2015

NOTÍCIES MÉS VISITADES