divendres, 15 de maig del 2015

Juli Fernàndez i Olivares | ERC-AM

1. Els actuals acords amb la plantilla municipal (conveni, manteniments dels llocs de treball) els pensa assumir? Hi ha marge per millorar-los?

Sí, seran assumits i respectats fins a la data pactada (31-12-2016). Sempre hi ha marge de millora, però aquestes s'hauran de produir en el curs d'una nova negociació pel període 2017-2018. Iniciarem les converses pel nou pacte creant una comissió negociadora a partir d'abril de 2016, per tenir enllestit el nou acord pels voltants de la tardor del mateix any. Si en els últims mesos de l'any es podem aplicar les millores (o novetats) del nou acord ho farem.

2. Davant les reiterades retallades (sou, condicions laborals, temes socials...) que estem patint els empleats i empleades públics què pensa fer a l'Ajuntament de Sabadell?
En primer lloc respectar els pactes signats. D'altra banda participar (com a partit polític) en l'elaboració d'un nou Estatut dels treballadors del sector públic, adaptat al context social existent, i dintre del procés de creació de les estructures d'estat dins de la República Catalana. Aquest és un assumpte que crec que s'ha de tractar en l'àmbit nacional.

3. Quin marc de relacions laborals vol establir amb els agents socials. I amb els empleats i empleades municipals?
El marc de relacions laborals es basarà en el diàleg social, negociació i pacte. A tal efecte proposarem actuacions que comportin la participació real i efectiva dels representants dels treballadors en la gestió del dia a dia de l'administració local (establint, de forma progressiva, elements de cogestió). Això ha de quedar recollit en el nou acord pel 2017-2018).

4. Destaqui els temes més importants del seu programa electoral sobre la gestió dels Recursos Humans a l'Ajuntament de Sabadell
Els ajuntaments d'Esquerra Republicana es proposen potenciar els treballadors públics com a eina de millora de la qualitat dels nostres municipis. Aprofitar el coneixement i talent dels mateixos, des de la confiança, la cordialitat i la coresponsabilitat. El més important és tenir treballadors i treballadores públics valorats i motivats; i per això, entre altres actuacions, la nostra actuació anirà dirigida a:
Potenciar la comunicació entre funcionaris i regidors perquè la seva visió i experiència és imprescindible per a la tasca dels polítics municipals.
Incorporar tècniques d'avaluació continuada dels resultats aconseguits i incorporar aquestes tèc-niques a la promoció professional dels funcionaris.
Integrar els servidors públics en els òrgans de participació ciutadana perquè s'impliquin en la millora i optimització de la gestió municipal.
Elaboració d'un pla d'integretat i bones pràctiques.

5. Quina és la seva opinió sobre les privatitzacions de la gestió de serveis municipals a l'Ajuntament de Sabadell?
La privatització no és el camí. L'Ajuntament ha de tenir el control i la participació majoritària en el desenvolupament de la gestió dels serveis municipals, i per aquests, prioritariament en les següents àrees:
- Energia (llum, gas...)
- Comunicacions (telefonia, internet...)
- Aigua
- Salut i serveis socials (atenció domiciliària...)
- Educació (escoles bressol...)

Per això:
- Incentivarem la creació i participació d'empreses de l'economia social (en especial de les Cooperatives de Treball Associat) en el subministrament de serveis públics.
- Impulsarem noves fórmules de partenariat entre l'Administració pública i les empreses de l'economia social per a la gestió de serveis de responsabilitat pública, incentivant la cooperació i la coresponsabilitat publico-privada.
- Incentivarem, mitjançant processos de contractació i compra públiques, empreses i organitzacions que es comprometin a millorar el mercat laboral tant pel que fa a l'estabilitat dels llocs de treball com pel que fa a la convergència dels salaris, contribuint a la dinamització de l'economia local.

Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 18 | divendres, 15 de maig de 2015

NOTÍCIES MÉS VISITADES