divendres, 15 de maig del 2015

Maties Serracant Camps | CpSBD-CAV-PA

1. Els actuals acords amb la plantilla municipal (conveni, manteniments dels llocs de treball) els pensa assumir? Hi ha marge per millorar-los?

2. Davant les reiterades retallades (sou, condicions laborals, temes socials...) que estem patint els empleats i empleades públics què pensa fer a l'Ajuntament de Sabadell?
3. Quin marc de relacions laborals vol establir amb els agents socials. I amb els empleats i empleades municipals?
4. Destaqui els temes més importants del seu programa electoral sobre la gestió dels Recursos Humans a l'Ajuntament de Sabadell
5. Quina és la seva opinió sobre les privatitzacions de la gestió de serveis municipals a l'Ajuntament de Sabadell?

Des de la Crida per Sabadell considerem essencial garantir que les condicions laborals dels treballadors i les treballadores públiques siguin dignes i incidir perquè en aquelles entitats del sector privat mercantil i d'iniciativa social que tenen una relació amb l'Ajuntament també es garanteixin.
També caldrà millorar les condicions dels treballadors i les treballadores públiques: Avaluant els serveis públics municipals, la garantia de les seves condicions laborals i la qualitat del servei.
Plantejarem noves polítiques per els treballadors i treballadores de serveis externalitzats, compres o proveïdors: les clàusules socials a les empreses contractades o concessionàries inclouran la no aplicació de la Reforma Laboral i la retirada dels ERO i ERTES de les plantilles, fet que comportarà el reingrés dels treballadors i treballadores acomiadats, no subrogats i traslladats, en el moment de remunicipalitzar el servei. Cal aliar-se als treballadors i treballadores municipals contra els acomiadaments i les privatitzacions de serveis públics.
Des de la Crida per Sabadell donarem suport als treballadors i treballadores de les empreses privades: L'Ajuntament ha de posar tots els recursos per donar suport a la lluita dels i les treballadores contra l'atur i la millora de les seves condicions laborals i establir mecanismes fixes de seguiment dels conflictes laborals a la ciutat.
Apostem com a un dels nostres eixos més importants treballar cap a la municipalització dels serveis públics, considerem que és indispensable recuperar la gestió i el control d'aquests serveis municipals, així com destinar-hi els recursos necessaris i no més del compte.

Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 18 | divendres, 15 de maig de 2015

NOTÍCIES MÉS VISITADES