dilluns, 20 de gener del 2014

Baixa laboral per incapacitat temporal
El passat dijous 31 d’octubre es va celebrar una reunió de la Mesa General de Negociació, un dels punts de l’ordre del dia va ser el tractament que fa RRHH de les baixes per malaltia comuna. Tota la representació sindical va estar d’acord, i així es va manifestar, en donar suport al malestar que aquest tema està produint en el conjunt de la plantilla, degut al clar incompliment per part de RRHH de l’acord signat.

Des que es va signar, la plantilla ha tingut contínuament problemes per tramitar aquesta incapacitat ja que els informes mèdics s’estan interpretant de manera restrictiva. Aquest fet comporta importants deduccions econòmiques als companys i companyes que es troben en la situació d’incapacitat. Fins i tot a les consultes mèdiques, en el moment de demanar la baixa, s’ha hagut de mostrar l’Acord al personal mèdic, i no sempre aquest ha estat disposat a facilitar l’informe corresponent per evitar la deducció salarial.

L’esperit del que es va acordar va ser precisament un altre
Des de RRHH ja no se’n recorden que quan s’estava negociant aquest acord ells eren els primers que estaven “en contra del Decret de Rajoy” i ara, ans el contrari, s’aprofiten clarament de la situació.

El supòsit més evident pel que fa a incompliment és la “baixa per accident no laboral” el text de l’Acord diu: “Les fractures i els accidents no laborals que impossibilitin el desplaçament al treball, el desenvolupament del lloc de treball o una immobilització prolongada de la persona”.

Per tant quedar molt clar que en el cas dels accidents no laborals s’haurien de cobrir el 100% de les retribucions en els 3 supòsits que es troben individualitzats en el text anterior:
  1. Quan s'impossibilita el desplaçament al lloc de treball.
  2. El desenvolupament o activitat del lloc de treball.
  3. La immobilització prolongada de la persona.
Doncs contínuament s’està donant la paradoxa que si l’empleat o empleada justifica només el segon punt l’Ajuntament li denega perquè no ha justificat el tercer punt. I si justifica el tercer punt també el denega perquè no ha justificat el primer. Com sempre RRHH fa una interpretació totalment interessada i en la que sempre guanya l’Ajuntament. De nou des de CCOO manifestem el nostre desacord amb aquesta manera d’actuar, i més tenint en compte que el redactat de l’acord és tant clar i evident. Fins i tot en aquest tema no se’n poden estar de fer només la seva interpretació...

Butlletí INFORMA. CCOO
 Nº 09 | dilluns, 20 de gener de 2014

NOTÍCIES MÉS VISITADES