divendres, 15 de maig del 2015

Joan Berlanga Sarraseca | UPCS-E

1. Els actuals acords amb la plantilla municipal (conveni, manteniments dels llocs de treball) els pensa assumir? Hi ha marge per millorar-los?

Sí respectarem els acords actuals. Pel que fa al marge de la seva millora en parlarem si estem al govern i una vegada feta una auditoria que ens permeti conèixer l'estat econòmic actual de l'Ajuntament.
Som conscients que hi ha aspectes a millorar com per exemple, qüestions relacionades amb la mobilitat interna laboral, la implantació d'una veritable política de formació que possibiliti de forma real i no només sobre el paper la promoció interna i amb alguns aspectes de la gestió de conciliació de la vida laboral i familiar com ara les reduccions de jornada per cura de fills/filles.

2. Davant les reiterades retallades (sou, condicions laborals, temes socials...) que estem patint els empleats i empleades públics què pensa fer a l'Ajuntament de Sabadell?
No compartim la recepta que està imposant la “Troika” de fer pagar la crisi als treballadors i als serveis públics. En el cas de que com a conseqüència de l'auditoria abans esmentada considerem que hi hagi d'haver ajustos pressupostaris, buscarem alternatives que no suposin a la plantilla de treballadors i treballadores de l'Ajuntament un empitjorament de les seves condicions laborals ni salarials. A més si estem al govern, amb objectiu d'assolir una política salarial socialment justa a l'Ajuntament i en compliment del nostre codi ètic, vincularem els sous dels membres del govern als sous municipals en una proporció màxima 1:3; de tal manera que la diferència salarial entre el sou del membre del govern que cobri més, en cap cas serà superior en tres vegades al sou més baix de l'Ajuntament. Amb respecte dels alts càrrecs de l'Ajuntament, tenim la ferma voluntat de minimitzar el seu nombre i només utilitzar-lo quan no hi hagi en la plantilla municipal personal amb la preparació adequada. Dit d'una altra manera, només es recorrerà a personal extern quan les places no es puguin cobrir per un o altre motiu amb personal propi de la plantilla municipal.

3. Quin marc de relacions laborals vol establir amb els agents socials. I amb els empleats i empleades municipals?
Nosaltres concebem als treballadors públics com a prestadors de serveis als ciutadans, no com a persones que gestionen assumptes municipals amb clients. Des dels nostres principis ètics i la nostra forma d'entendre la política, volem establir un marc de relacions laborals plenament democràtic, on el respecte, la confiança, i la transparència en la gestió estiguin a l'ordre del dia. Treballarem per un marc de relacions laborals on les possibles divergències que puguin aparèixer es solucionin des del diàleg i amb voluntat d'acord.

4. Destaqui els temes més importants del seu programa electoral sobre la gestió dels Recursos Humans a l'Ajuntament de Sabadell
Creiem que a la ciutat després de les properes eleccions a l'Ajuntament han de canviar moltes coses. Una d'elles és crear una estructura organitzativa interna -no sense abans escoltar als treballadors i treballadores de l'Ajuntament- que permeti superar el model anterior i que sigui capaç d'aprofitar el potencial dels més de 1300 treballadors i treballadores de l'Ajuntament al servei de la ciutadania. Entre altres canvis, en aquesta nova estructura impulsarem mecanismes perquè hi hagi una vertadera carrera administrativa amb una promoció interna real.

5. Quina és la seva opinió sobre les privatitzacions de la gestió de serveis municipals a l'Ajuntament de Sabadell?
La defensa del sector públic és una prioritat a Unitat pel Canvi. És per això, que treballarem per un model de caràcter públic i que revisarem les concessions i estudiarem a fons els casos on sigui possible remunicipalitzar serveis que ara estan en mans privades. Perquè per nosaltres els serveis públics han d'estar gestionats per l'administració pública.

Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 18 | divendres, 15 de maig de 2015

NOTÍCIES MÉS VISITADES