divendres, 13 de febrer del 2015

La comissió d’horaris formada per l’Ajuntament i la representació sindical es reuneix cada any per tal d’acordar els calendaris específics de l’any següent. Aquest any s’han presentat un total de 39 calendaris tant individuals com de col·lectius diversos, els quals realitzen un horari diferent al de règim comú de 8,00 h. a 15,00 h.

El compromís fixat a l’Acord-Conveni és que tots els calendaris específics s’han d’aprovar abans del 30 de novembre de cada any, però per motius diversos de vegades no s’ha complert el termini.

Tot i que CCOO sempre ha signat la major part de calendaris, des de fa anys no hem estat d’acord en donar el vistiplau a algun d’ells per diverses raons, tampoc els del 2015.

ASSISTÈNCIA PRIMÀRIA SERVEIS SOCIALS
Els calendaris d’aquest col·lectiu, majoritàriament integrat per dones en situació d’interinatge, vulneren el dret a la conciliació de la vida laboral i familiar, obligant al personal a realitzar horaris que canvien dia a dia a matí o tarda i, que quan són jornades de tarda comencen a les 12,30 h. del migdia i s’acaben a les 20,30 h. del vespre. Es pot saber com poden conciliar seva vida familiar aquestes companyes i companys?

Aquesta situació s’està donant precisament en un departament on la precarietat laboral suposa el 59% en el cas dels/les Treballadors/es Socials i arriba fins al 65,5% en el cas dels/les Educadors/es Socials, hem de posar fil a l’agulla per canviar aquesta realitat ja que no es tracta de personal que presti un servei puntual, sinó que és un servei absolutament bàsic i necessari i, molt més des que la situació econòmica ha empitjorat per bona part de la ciutadania.

Ho hem denunciat en reiterades ocasions als/les responsables del departament. Hem proposat millores per a que les persones afectades puguin conciliar millor la vida laboral i familiar i, la resposta sempre ha estat la mateixa: NO

Davant d’aquesta negativa reiterada, CCOO també diu NO als calendaris proposats pel departament de Serveis Socials.

De cap manera els podem avalar ni els avalarem.

ESPORTS
Des de fa molts anys hem estat en contra que el col·lectiu de subalterns/es d’Esports es vegin sotmesos a fer jornades continuades de 14,30 hores, saltant amb escreix la jornada màxima establerta en conveni que per si algú/na ho ha oblidat és de 9 hores!

Jornades extremadament llargues i que no obeeixen a cap necessitat real, per això CCOO només estarà d’acord en signar calendaris que respectin els drets dels treballadors i treballadores i no les conveniències d’alguns. I llavors Recursos Humans, “no té altra sortida” que implantar al personal els horaris a cop de decret, al més pur estil Rajoy.

CCOO tampoc ha signat els calendaris del col·lectiu de Mercats ja que no respecten el descans de 48 hores entre jornades, establert a l'Acord-Conveni.

Per últim dir que, tot i que els calendaris s'han signat, es manté la dificultat per a la conciliació de la vida laboral i personal, l'assistència a accions formatives, etc, del col·lectiu de personal subaltern, que ocupa llocs “unipersonals” Educació, Relacions Ciutadanes, Esports...

Aquest és un tema que CCOO ha plantejat en diverses reunions però de moment segueix encallat i és necessari posar d'una vegada fil a l'agulla.

Butlletí INFORMA. CCOO
 Nº 15 | divendres, 13 de febrer de 2015

NOTÍCIES MÉS VISITADES