divendres, 13 de febrer del 2015

A l'any 2013 un funcionari municipal, Tècnic Superior Arquitecte, que estava en excedència voluntària per interès particular va sol·licitar el seu reingrés a l'Ajuntament. Per Decret se li denega el reingrés al·legant que no havien places vacants de la seva categoria.

Però una certificació emesa pel Secretari de la Corporació afirma el contrari. De fet no es que hagués una plaça vacant, sinó que havia 3, totes elles ocupades per personal interí. Així mateix es constata que aquestes places van estar incloses a l'oferta pública d'ocupació del 2008, però no havien estat convocades.

Deu mesos després de la seva petició el treballador reingressa a l'Ajuntament.

Un cop celebrat el contenciós la jutge estima la demanda presentada pel treballador i condemna a l'Ajuntament a abonar al treballador els sous corresponents des del 7 de febrer de 2013 fins al 8 de desembre de 2013, així com els altres drets inherents a la situació de servei actiu (triennis i Seguretat Social) i al pagament de 500€ en concepte de costes processals.

Segons consta en la sentència “se trata, en definitiva, que el demandante se encuentre en igual situación que si el reingreso se hubiera producido en el momento en que lo solicitó”.

Si sumem el que li han de pagar al treballador, més el cost de la Seguretat Social i les costes, l'Ajuntament haurà d'abonar més de 31.000€

Butlletí INFORMA. CCOO
 Nº 15 | divendres, 13 de febrer de 2015

NOTÍCIES MÉS VISITADES