dimarts, 17 de novembre del 2015

No ens estant donant res!!
Darrerament es comença a sentir que estem recuperant part del que havíem perdut, que si una part de la paga extra, més dies d'assumptes propis, dies “canosos”, dies de vacances lligats a l’antiguitat... i cal fer una reflexió sobre aquestes recuperacions.
És evident que el Govern del Partit Popular està en plena precampanya electoral, i dins del seu full de ruta marcat des de Madrid per tal de no perdre vots a les urnes, ni poder polític clar, volen intentar comprar la voluntat dels empleats i les empleades públiques i de pas de tota l'òrbita al voltant d'aquests treballadors i treballadores de l'administració, i la manera més fàcil ha estat retornant-nos una part dels drets que abans ens havien robat emparant-se en una suposada crisi econòmica i en un greu moment de recessió.

No hem de caure
Com a treballadors de l’administració pública hem patit des de sempre totes les crisis que hem tingut com a país, fossin més o menys greus, però sempre amb llargues etapes de congelació salarial, i per tant amb una pèrdua real de poder adquisitiu i amb dificultats evidents per arribar a final de mes. Fa tres anys, al Nadal del 2012, no ens van abonar la paga extraordinària i aquests diners, que primer van quedar reservats, després els van fer servir per pagar el deute que els ajuntaments tenien amb tots els proveïdors... un bon grapat de diners. I és ara, a dos mesos escassos de les eleccions generals, quan ens abonen una quarta part d'aquesta paga que ja era nostra i que per tant ja ens pertocava. I a més com son tant bons, i pensen tant en nosaltres, ja han tancat els Pressupostos Generals de l’Estat amb un augment d'un 1% del sou i el retorn del 50% de la paga que els hi faltava per pagar-nos. Aquest govern, que ara són tan bones persones i es preocupen dels pobres funcionaris i de la seva situació… pobres funcionaris!, són els mateixos que fa només tres anys no els hi tremolava el pols per aplicar-nos el corró i retallar-nos tot el que podíem i més. No hem de caure en el parany! No hem de caure en l'error i descobrir quina és la intenció real i el sentit de les seves accions: Guanyar el nostre vot!

La crisi no s’ha acabat
Per molt que ens diguin i per molt que ens venguin “sopars de duro” amb “los brotes verdes” la crisi no esta acabada. Perquè no ens retornem el 5% del sou que ens van retallar al 2010 amb efectes retroactius? O el pagament del 100% de les pagues extres i que no cobrem des del 2010? O pagar-nos el 100% de les IT? O... Realment estem sortint de la crisi? O estem en una aturada tècnica fins passades les eleccions del desembre i després al govern que surti l’obligaran de nou a aplicar les retallades emparant-se en el que ja està dient Europa, que portem un incompliment dels pressupostos i una desviació que ja arriba als 7000 milions d’euros?

Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 20 | dimarts, 17 de novembre de 2015

NOTÍCIES MÉS VISITADES