dimarts, 17 de novembre del 2015

Aquest mes d'octubre des de la secció sindical de CCOO ens hem vist obligats a presentar de nou un Contenciós administratiu en matèria de personal per la contractació inadequada d’un treballador municipal. Una altra vegada sistemes i maneres que semblaven superades i oblidades.

La història es remunta al febrer del 2015 quan l’Ajuntament contracta a una persona per ocupar una plaça d’Encarregat vacant a la plantilla de funcionaris per jubilació de la persona que l’ocupava.

La primera anomalia es produeix quan es contracta a aquesta persona sense fer cap tipus de procés selectiu tal i com marca la normativa i sense garantir els principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat.

Quan hem demanat explicacions sobre aquest fet ens trobem amb la següent situació:
  • Aquesta persona es va presentar a un concurs de l’any 2008 per ocupar un lloc de treball d’encarregat.
  • Aquest concurs es va resoldre nomenant a un altre aspirant que va obtenir més puntuació.
  • A les bases del concurs no es va preveure que a partir de la finalització del mateix es generava una borsa de treball, per tant ja es va resoldre i va finalitzar la seva vigència. 
I la segona anomalia és que aquesta persona ha estat contractada com a personal laboral per cobrir una vacant d’encarregat a la plantilla de funcionaris.Per tots aquests motius el que es planteja en el contenciós és que és una contractació nul·la de ple dret per no haver respectat els principis constitucionals de l’article 23 i l’EBEP pel què fa a l’accés a la funció pública.

Un altre cas igual que en el 2011
Els nostres advocats ho han tingut fàcil a l’hora d'elaborar aquest Contenciós administratiu, simplement han hagut d'agafar i copiar la Sentència del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 de Barcelona, de data 2 de febrer de 2011 en un cas idèntic que va passar en el nostre Ajuntament en la contractació il·legal de treballadors i treballadores, que aquesta secció en el seu moment ja va denunciar, i el jutjat ens va donar la raó.

Quatre anys més tard i torna a passar! Cal demanar responsabilitats!!! O donar dues medalles una per tontos i un altra per si la perden.

Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 20 | dimarts, 17 de novembre de 2015

NOTÍCIES MÉS VISITADES