dimarts, 17 de novembre del 2015

Davant de la situació de crisi i del problema que té el jovent d'aquest país alhora de trobar feina, que els obliga a sortir a l’estranger i anar a buscar-la en d'altres països, hem de buscar solucions. És per això que des de CCOO de Catalunya i des de la Secció sindical de l'Ajuntament de Sabadell sempre hem estat a favor del rejoveniment de la plantilla municipal, que la gent quan tingui l'edat per jubilar-se amb els anys cotitzats es jubili, i sempre si després aquest lloc de treball queda cobert per una altra persona més jove.

Per què no es jubilant a temps?
El dret a jubilar-nos és un dret que tenim tots els treballadors i les treballadores, i com a tal s'ha de cuidar, respectar i vigilar perquè aquest dret es compleixi d'una manera responsable, és per això que no entenem com és que alguns directius de l'Ajuntament o d’empreses municipals puguin decidir d'una manera totalment arbitraria i particular que volen seguir treballant i no jubilar-se, segur que no és el mateix guanyar un sou de gerent (és un dir…) que la paga de jubilació, però si per llei t'ha arribat el moment t'ha arribat i l'empresa com a tal ho hauria d'aplicar com és fa amb la resta de treballadors i treballadores de l'ajuntament.

Un govern que es diu d’esquerres també ho ha de demostrar, no hauria de permetre que ningú allargui la seva vida laboral més enllà del que marca la llei. No podem permetre que els nostres joves hagin de marxar a l’estranger, joves d’alta qualificació, amb el drama humà i familiar que això significa, perquè altres continuïn ocupant llocs amb un més que dubtós rendiment i només pel propi profit de l’interessat.

De tot això els sindicats hauríem d’estar informats, no volem transparència?, és la pròpia plantilla municipal qui detecta molts d’aquests casos i som nosaltres molts cops els que no sabem que contestar.

Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 20 | dimarts, 17 de novembre de 2015

NOTÍCIES MÉS VISITADES