divendres, 17 d’abril del 2015

Termini màxim per fer le sol·licituds el 20 d'abril a les 12
A la Intranet municipal trobareu el formulari i la circular de les tasques que s’han de fer i els imports bruts que es cobraran per les eleccions municipals del 24 de maig.

Arran d’una petició feta per aquest sindicat sobre el procés de selecció dels representants municipals a les diverses eleccions que estan convocades enguany, us traslladem els aspectes més rellevants de la contesta de l’Equip de coordinació electoral.

  • Import que es cobra per fer aquestes tasques: “habitualment està en una franja de 100 a 175€, no són diners que paga l’Ajuntament, sinó que venen directament del Ministeri de l’Interior o de la Generalitat als treballadors, amb les conseqüents retencions d’IRPF”
  • Sobre la petició d’avançar el procés, se’ns informa que no és possible ja que no es pot fer fins que no es publica la Circular economicoadministrativa de la Delegació del Govern a Catalunya o la Generalitat que és on s’especifiquen les tasques i els imports.
  • Les bases de la convocatòria es publicaran a la Intranet i a més es farà un correu electrònic a tota la plantilla i manifesten que “el fet que hi hagi treballadors que no consultin la Intranet o no tinguin accés al correu electrònic és una situació singular que en cap cas desvirtua la transparència del procés”. En tot cas des d’aquestes línies tornem a reiterar la nostra petició de que l’Ajuntament garanteixi que tothom tingui accés a la informació en el temps i forma adequat.
  • Sobre les queixes d’empleats/des municipals que no han estat escollits en altres jornades electorals, ens contesten el següent: “Fins a les darreres Eleccions al Parlament Europeu 2014, enlloc indicava que les persones que treballen com a Representants de l’Administració havien de ser empleats públics. Només en aquelles darreres eleccions del passat any 2014 deia: Transmissors i Representants els quals hauran de ser preferentment empleats públics. En cap moment diu que han de ser treballadors municipals, tan sols empleats públics...Parla de preferentment empleats públics no tan sols empleats públics. No cal dir que creiem que complimabastament amb aquesta premissa donat que més del 99% de les persones que participen en els treballs del dia de les eleccions ho són”.

Encara que a la normativa només s’especifiqui que han de ser preferentment empleats públics, CCOO demana a l’Ajuntament que les places que es convoquin es cobreixin en primer lloc amb empleats/des municipals, d’organismes autònoms i d’empreses municipals.

No cal dir que vigilarem molt de prop com es desenvolupa tot el procés i si teniu qualsevol incidència en el procés electoral de les eleccions municipals ens la podeu fer arribar.

Butlletí INFORMA. CCOO
 Nº 17 | divendres, 17 d'abril de 2015

NOTÍCIES MÉS VISITADES