divendres, 17 d’abril del 2015

Aquest tema ens preocupa molt com a sindicat i ja hem demanat tota la informació al respecte. Ara us exposem alguns exemples:

  1. Es contracta una persona d’una borsa de treball del 2007 per cobrir una vacant d’auxiliar administratiu de la plantilla de funcionaris. Sembla ser que s’han realitzat diferents entrevistes de persones disponibles de la borsa del 2008 i no s’ha trobat cap que reuneixi el perfil requerit i per aquest motiu es contracta una persona de la borsa del 2007.
    A veure si ens aclarim. La borsa del 2008 es va generar amb totes aquelles persones que van aprovar les oposicions i no van obtenir plaça. Per tant el fet de tenir aquesta borsa vigent invalida, al nostre entendre, les anteriors. Estem parlant d’una vacant que, possiblement, a més d’una persona de la borsa vigent que ara està cobrint substitucions temporals o una comissió de serveis li hauria interessat ocupar-la o fins i tot companys/es subalterns que també van aprovar i volen promocionar-se.
  2. Plaça i lloc d’Encarregat a Ocupació de Via Pública i Logística. Es nomena a una persona que va superar un concurs públic per proveir una plaça d’Encarregat al 2008?. Pel que diu el decret de nomenament es pot deduir que va superar el concurs, però no va ser proposat per ocupar la plaça, com és que ara se’l nomena?
    No s’hauria d’haver fet un altre concurs amb totes les garanties?
    Si és una vacant perquè no s’ha fet el concurs de trasllat intern? Segurament per cobrir aquesta vacant hi ha molts companys i companyes que reuneixen el requisits i podrien optar a ocupar aquesta plaça.
  3. Al Ple municipal del 18 de novembre de 2014 es va crear un nou lloc de treball de Tècnic Mitjà de Finançament de Projectes pel programa de Ciutats Intel·ligents. Segons va dir el Tinent d’Alcalde Sr. Burgués la forma de provisió es faria mitjançant concurs públic. El que és curiós és que en el moment de dir aquestes paraules potser al polític no el van informar de que la persona ja estava seleccionada i contractada. Concretament des del 10 de novembre del 2014 com a Tècnic Mitjà de Gestió, vacant a la plantilla.
    El programa de Ciutats Intel·ligents ja porta cua des de l’adscripció d’un funcionari, en comissió de serveis, a la plaça de Tècnic Superior Impuls Noves Tecnologies al desembre de 2013, sense cap mena de procés selectiu ni convocatòria pública.
Darrerament estem comprovant com s’està abusant de figures com ara reorganització administrativa o les adscripcions provisionals a determinats llocs de treball de comandament obviant cap procés selectiu. Tots aquests canvis comporten increments retributius importants, ja que el complement de destí és superior així com també el complement específic 1.

A qui no li agradaria cobrar més i si a més a més reuneix els requisits, perquè no pot optar a aquestes places que s’atorguen, provisionalment, a dit?

CCOO considera que aquesta forma de proveir places vacants i llocs de treball no és transparent i no respecta, en cap moment, els principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat.

Butlletí INFORMA. CCOO
 Nº 17 | divendres, 17 d'abril de 2015

NOTÍCIES MÉS VISITADES