dijous, 28 de gener del 2016

Comissió d'Horaris 2015
El dia 14 de desembre de 2015 es va reunir novament la comissió d’horaris. Aquesta és la comissió on es tracten els calendaris específics dels departaments com Agutzileria, Alcaldia, Cultura, Comerç, Educació, Policia Municipal, Serveis Socials, Sabadell Atenció Ciutadana, Relacions Ciutadanes, etc.

A les reunions que s’han mantingut s’han tornat a plantejar qüestions importants d’aquests calendaris, que els responsables dels departaments haurien d’haver abordat al llarg de l’exercici per trobar-hi solucions. Però com que no ha estat així CCOO no ha estat d’acord en signar-los. Un any més hem comprovat la manca de voluntat dels responsables.

El departament d’Esports, com cada any, lidera el rànquing d’incompliments en un calendari, i com el responsable no ha considerat necessari fer cap canvi, CCOO segueix sense estar d’acord en les diferències horàries entre el personal afectat així com les jornades maratonianes de 14,30 h, motiu pel que només s’han pogut signar els calendaris de dues subalternes, la resta no. La UGT, com cada any, sí que els ha signat.

Serveis Socials és un departament que clarament és el més“antisocial”, una altra vegada es presenten calendaris de “cadires calentes”, calendaris que eviten que el personal pugui tenir horaris racionals que els permetin la conciliació familiar i, de passada també s’eviten pagar jornades partides: dos pardals d’un tret.

Recordar que Serveis Socials també lidera l’índex d’interinitat més alt de tot l’ajuntament, potser és per això que es plantegen aquests horaris???

CCOO ha tornat a reclamar que es tracti de forma seriosa la racionalització d’aquests calendaris que insisteixen en el mateix any rere any i, si la conclusió és que manca personal, doncs que es contracti gent de la borsa. Aquests calendaris no han estat signats per cap dels representants sindicals.
A més, en aquest departament i de forma sistemàtica, es fan els canvis de personal sense tenir en compte els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, com va dir el responsable “ells ja s’ho fan”.
Senyor responsable, vostè treballa a l’Administració o potser ho ha oblidat? Vostè no pot fer i desfer com millor li sembli, ha de respectar les normes com tothom i informar abans dels canvis, no dos mesos més tard!

Per altra banda, CCOO no ha signat els calendaris de Mercats ja que no es respecten els descansos entre jornades, i els responsables no han resolt el problema. Tampoc els de del Parc Catalunya.

La resta de calendaris han estat aprovats sense problemes, ja que en la seva majoria es tractava simplement de pròrrogues d’allò que ja es va ratificar el 2015 i, en alguns casos on s’havien observat discrepàncies, els responsables les han rectificat i s’han pogut signar sense problemes.

El que hem pogut constatar novament és que hi ha departaments on cal més personal i aquest és un tema organitzatiu que cal abordar, en alguns casos, amb urgència. També hem constatat i sembla mentida que ens passi ara, que hem signat menys horaris que l’any passat, això significa que hi ha més desacord ara que l’any passat quan manaven uns altres.

Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 21 | divendres, 31 de gener de 2016

NOTÍCIES MÉS VISITADES