divendres, 23 de gener del 2015

Després del bon resultat a les eleccions sindicals del recent mes de desembre, amb una bona participació de les treballadores i els treballadors de l’ajuntament (quasi un 68% que per a moltes altres tipus d’eleccions voldríem), hem d’estar contents.

Contents pels resultats
Mesa funcionaris:
13 delegats/des d’un total de 23 augmentant en 1 delegat en referència a les eleccions sindicals passades.

Mesa laborals tècnics i administratius i mesa laborals no qualificats:
S’han aconseguit el mateix nombre de delegats en les dues meses de laborals que a les anteriors eleccions.
No hem d’oblidar que per obtenir un delegat a funcionaris han estat necessaris 35,5 vots i per un delegat laboral 7,5 vots.

Mesa funcionaris
Mesa laborals tècnics i administratius i mesa laborals no qualificats

Si observem el suport dels treballadors i treballadores municipals a les candidatures de CCOO aquest ha estat d’un 52,22 % a molta distància de la resta de sindicats que han obtingut representació (UGT 32,43%, SPPM-CAT 10,81%), augmentat el percentatge referent a les anteriors eleccions sindicals.

Contents pel que signifiquen per a nosaltres aquests resultats
Ho interpretem com un suport a la política i a la feina sindical que s’ha dut a terme des d’aquesta secció. Política que ha consistit en negociar, mobilitzar-nos i acordar millores pels treballadors/es municipals. Denunciant les injustícies i plantant cara, molts cops en solitari, quan des del poder se’ns volia fer callar o se’ns aplicaven retallades i pèrdues en els nostres drets. Dient clar i alt “prou retallades retalleu la corrupció”.

Han estat anys durs i difícils per aquesta secció sindical. Hem estat com deia Gila “el enemigo”, malgrat tot, alguns que ens qualificaven així ja no hi son però nosaltres si.

Ara sonen tambors de canvi polític i d’una altra manera de fer política. Estem davant d’un final de cicle que posa fi a un període obscur i mercurià. Benvingut sigui, però nosaltres no canviarem, continuarem com sempre fent la nostra feina sindical.

Fa més de trenta anys que CCOO guanya per majoria les eleccions sindicals a l’Ajuntament de Sabadell, des de la instauració de la democràcia. Això ha estat possible gràcies a tots vosaltres i especialment a la militància dels nostres afiliats/des que han continuant donant-nos suport i confiança a la feina que desenvolupàvem.

Hem estat capaços ens aquest més de trenta anys de renovar-nos tant de persones com d’idees, sense renunciar mai al que significa el sindicalisme de classe de CCOO. Molts companys i companyes ja no estan aquí amb nosaltres, alguns perquè merescudament ja s’han jubilat i d’altres perquè ens han deixat. A tots ells també el nostre agraïment i reconeixement.

Comença un període de quatre anys
Comença ara un nou període amb molts temes pendents (salut laboral, horaris, ajudes socials…) i amb un nou equip de delegades i delegats amb energies renovades i amb un nou repartiment de les feines sindicals del dia a dia de la secció.


Butlletí INFORMA. CCOO
 Nº 14 | dimecres, 21 de gener de 2015

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

NOTÍCIES MÉS VISITADES