dimecres, 5 de novembre del 2014

Conveni de tres anys i tres anys de negociació
Al febrer d'aquest any iniciàvem la negociació del conveni. Com ja s'ha parlat en les diferents assemblees de treballadors i treballadores i hem publicat en moltes notes informatives, el procés ha esta llarg, i com en tots els processos de negociació de conveni, ens ha tocat arremangar-nos, llegir i rellegir el nostre redactat de conveni, amb totes les nostres propostes, i llegir i rellegir el redactat de conveni que ens oferíen des del departament de RRHH de l'ajuntament. Però sempre amb uns objectius clars: no perdre més drets laborals i recuperar el màxim del que havíem perdut des de l'aplicació del “decretazo” de Rajoy el juliol de 2012.

Ja tenim el redactat final del conveni
Tothom el pot llegir, consultar i, naturalment, treure'n les conclusions que vulgui. Nosaltres, com a secció sindical, si que marcaríem uns punts importants de valoració: no s'ha perdut res del que ja teníem en el conveni anterior, s'ha regularitzat l'horari de la policia municipal, s'ha recuperat la paga d'absentisme i s'han minimitzat al màxim les retallades del decret Rajoy. No cal dir res més.

CCOO ha jugat les seves cartes en aquesta negociació. Som conscients que una de les condicions perquè la resolució d'aquest conveni hagi arribat a bon port ha estat el contenciós administratiu que teníem interposat contra l'ajuntament per la reclamació de la paga d'absentisme de gener del 2012. Durant tota la negociació se'ns ha anat recordant, per part de tothom, la importància que tenia aquest contenciós i la pressió que aquest fet generava en la negociació, i fins i tot de vegades s'ha fet servir en contra nostra en el sentit de que aquest contenciós era un greu problema per tancar en positiu el conveni. Però la decisió s'havia pres per part de la secció sindical i havia estat ratificada en assemblea per l'afiliació i finalment el resultat ha estat positiva. El que resulta més greu és que la nostra administració, de vegades, només es motivi a actuar amb aquest tipus d'accions, però tristement és així.

La veritat és que tenim un conveni tancat per tres anys, i que ara toca començar a treballar perquè es compleixi i no el desvirtuïn des de RRHH. Aquest és l'encàrrec que va sorgir de la darrera assemblea d'afi-liats del passat 29 d'octubre i és el que vol el conjunt dels treballadors i treballadores municipals.


Butlletí INFORMA. CCOO
 Nº 13| dimecres, 6 de novembre de juny de 2014

NOTÍCIES MÉS VISITADES