dilluns, 31 de març del 2014

La força de la raó o la raó per força
Pot semblar un simple joc de paraules, però moltes vegades és la situació que es produeix quan estàs negociant amb l’empresa qualsevol situació laboral, des de la readmissió de companys i companyes acomiadats, com és el cas de Vimusa, o en el procés de negociació d’un nou conveni, com potser en el cas nostre.

Per molt que t’omplis de raons, per molt que busquis arguments legals que et donin la força per poder defensar temes i propostes en una mesa de negociació, si davant et trobes amb poca capacitat i amb poca voluntat de dialogar, i l’únic que saben fer és aplicar la seva raó per la força, la força de dir que ells son empresa i que ells tenen la possessió de la raó absoluta, és en aquell moment quan es produeix aquest joc de paraules.

Qui fa aquesta aplicació de la raó per força, pot arribar a pensar que és el més poderós i més fort, quan el que realment esta demostrant és la seva poca capacitat de negociació, la seva poca capacitat de dialogar i la seva poca capacitat de trobar una posició equilibrada, que sigui beneficiosa per les dues parts que estant negociant, i per tant, als respectius col·lectius que s’estan representant.

Les posicions de força no són bones. L’evidencia són les darreres situacions de mobilització ciutadana i mobilitzacions sindicals, on la justícia a donat la raó a la força que la tenia i no a aquells que havien aplicat la raó per força.


Butlletí INFORMA. CCOO
 Nº 11| dilluns, 31 de març de 2014

NOTÍCIES MÉS VISITADES