dilluns, 31 de març del 2014

Els delegats de Vimusa a la roda de premsa del passat
28 de març de 2014
El passat dia 7 de març la gerència de Vimusa comunicava a set treballadors el seu acomiadament amb efecte immediat. Com ja sabeu per d’altres informacions publicades, cinc treballadors pertanyien al departament tècnic i dos a l’administratiu. Aquesta mesura tant dràstica va afectar majoritàriament al col·lectiu de dones d’aquesta empresa municipal, i a més a més una de les acomiadades està embarassada i una altra gaudia d’una reducció de jornada per cura de menors.

Des d’aquest dia, i fins ara, tant representants de CCOO, com també d’UGT, han mantingut reunions amb la presidenta del Consell d’administració de Vimusa, la senyora Marta Farrés, i amb el gerent, el senyor Jordi Renom. En elles la representació sindical ha sol·licitat insistentment que l’empresa presentés un pla de viabilitat, on es puguin negociar els acomiadaments produïts fins el dia d’avui, i poder negociar els possibles acomiadaments futurs en el cas que siguin necessaris, cosa que l’empresa també ha informat que en el futur seran “necessaris”. Com a sindicat pensem que aquestes sol·licituds son normals i entren dins de qualsevol funcionament i relació entre empresa i força sindical. Tristament l’empresa ha manifestat clarament que no tenen cap obligació ni intenció de negociar amb els sindicats, perquè és una decisió que pren la gerència directament, i no entra dins de cap discussió.

Una vegada més ens trobem amb poca voluntat de negociació per part de l’empresa (per no dir cap), i no només això, sinó amb ganes d’imposar les seves decisions sense més, i sota la consigna que Vimusa és una empresa que es regeix pel dret mercantil i per tant qualsevol decisió s’ha d’avalar únicament per un raó econòmica.

Estan equivocats
I de nou els hem de dir que estan equivocats, perquè el dret a la negociació col·lectiva és un dret que apareix ja a la Constitució Espanyola (article 37) i per tant és un dret propi i universal que tenim com a treballadors i treballadores de qualsevol tipus d’empresa, tant si ets del sector de l’administració com si ets del sector privat, siguis del sector que siguis i estiguis regulat pel règim laboral que estiguis. I a més, en el cas de Vimusa, tenen un comitè d’empresa constituït per tres sindicats i triat pel col·lectiu de treballadores i treballadors en unes eleccions sindicals. Per tant, l’empresa, i la gerència en aquest cas, tenen l’obligació de negociar qualsevol decisió que afecti al global de treballadors i treballadores.

Cal que rectifiquin
I ja ho dèiem en una nota que varem enviar al col·lectiu de treballadors i treballadores, i que va sortir publicada, també, en algun mitjà de comunicació de la ciutat, cal que totes les parts seguin a la mesa de negociació i comencin a parlar ja de la retirada immediata dels acomiadaments produïts fins el dia d’avui, i cal que s’iniciï una negociació seriosa, i per tant amb dades econòmiques i amb un pla de viabilitat, per tal de buscar solucions pactades i reals que no signifiquin acomiadaments a curt o llarg termini.


Butlletí INFORMA. CCOO
 Nº 11| dilluns, 31 de març de 2014

NOTÍCIES MÉS VISITADES