dimecres, 18 de setembre del 2013


La nova llei ens afecta
I la nova llei ja la tenim a les Cortes Espanyoles, ara comença el tràmit de discussió al Congrés i tots els processos i terminis legals per discutir, enredar i aprovar-lo com a llei. De moment, el que tenim és un avantprojecte de Llei de reforma de l'Administració local que segons diu el mateix títol de la llei servirà per donar-li racionalització i sostenibilitat a l'administració, però el que realment es pretén és fer una reforma molt severa, molt controladora i que ens afectarà en breu a totes i a tots.

Ens afectarà i per partida doble. Primer com a treballadores i treballadors de l'administració local que som. I segon com a ciutadanes i ciutadans de municipis que com el de Sabadell tenen serveis traspassats de l'administració central (centres cívics, casal d'avis, escoles bressol, assistència social, escoles municipals de música i dansa, serveis culturals, ocupació...) tot plegat agreujat pel fet d'estar afectat, i per tant intervingut, per un pla d'ajust.

Amb aquesta nova llei es limita l'autonomia municipal amb la justificació de controlar millor la seva despesa, quan és justament en els municipis, on el desviament pressupostari és inferior al de la resta d'administracions, segons dades del mateix ministeri d'Hisenda. El que és cert és que a la curta tots els ajuntaments deixarien de gestionar una sèrie de serveis necessaris pel funcionament de la pròpia ciutat.

Aquesta retallada de serveis anirà lligada per tant a una retallada de personal i és aquí que com a sindicat ens preocupa més aquesta llei, i és per aquí on hem d'orientar la nostra lluita sindical i defensar un serveis públics de qualitat i universals per a tothom. Hem d'estar en contra d'aquesta llei, que no dona racionalització i sostenibilitat a l'administració local sinó que simplemente és una volta més a la nostra malmesa economia, i que significa una pèrdua clara de drets laborals i socials que ens havia costat molt aconseguir-los.


Butlletí INFORMA. CCOO
 Nº 07 | dimecres, 18 de setembre de 2013

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

NOTÍCIES MÉS VISITADES