divendres, 11 d’octubre del 2013

Que ha de passar per canviar la deriva i la manera de mal fer
per part dels de sempre?
Això deuen pensar els directius i polítics de l’equip de govern ja que a la darrera reunió de la Mesa General de Negociació, celebrada el passat 20 de setembre, en comptes de negociar i acordar amb la representació sindical com s’ha d’abonar el deute que té l’Ajuntament amb les treballadores i els treballadors municipals (Fons d’acció social, paga de productivitat d’assistència) es van dedicar a dinamitar el nostre ja malmès conveni amb excuses de mal pagador per no complir-lo.

Fons d’acció social i Paga d’assistència. La proposta municipal és no tocar el redactat del conveni, però deixar-lo sense efectes econòmics. Això vol dir no cobrar res fins al 2015, any per cert electoral. Llàstima que les eleccions municipals no es puguin avançar ja que d’aquesta forma podríem cobrar alguna part del deute abans.

Eliminar del conveni el següents conceptes. Premi de reconeixements de serveis efectius als 25 i 35 anys, gratificació per jubilació anticipada i la complementació de la invalidesa total. El Sr. Abellán ens va informar que l’Ajuntament en aquests conceptes no vol estalviar-se diners però que cal que s’adeqüin a la legalitat. Per aquest motiu proposen deixar-los d’abonar i amb aquests diners crear un fons per distribuir-lo d’una altra forma. Doncs si no volen estalviar-se diners que no toquin el conveni en els apartats on ja està molt clar qui ho pot cobrar i com i no cal inventar-se res de nou.

És evident que amb aquest tipus de propostes no anirem enlloc i que els treballadors i les treballadores municipals estem farts de pagar les conseqüències d’una crisi que no hem provocat. Per retallar-nos el sou un 5%, no pagar-nos la paga extraordinària de Nadal de l’any passat i aprovar un Pla d’Ajust que ens ha hipotecat de per vida, no van tenir cap problema ni cap excusa en quant al temps ni a la forma.

I altres temes que vàrem tractar
  • Serveis extraordinaris. S’estableix amb efectes retroactius des de la Festa Major, una compensació de 3 hores per 1 hora treballada. Aquests serveis són els que es fan els dies de Festa Major, l’Aplec de la Salut, vigilia de Sant Joan, el dia de Sant Joan, els dies 24, 25 i 31 de desembre, la vigilia de Reis i el dia de Reis. Sobre aquest punt CCOO va exposar que saurien de revisar i ampliar els dies que es consideren especials.
  • Compensació de les hores de formació fora de la jornada laboral. En aquest punt no va haver acord en la proposta de compensació realitzada per l’empresa ja que el que oferia era 1,30h per cada hora realitzada de formació. L’Ajuntament està obligat a fer formació pels treballadors i treballadores i el que vem valorar és que si és fora de la jornada laboral això s’hauria de compensar amb més hores, a la qual cosa l’empresa no estava d’acord. Per aquest motiu es va decidir que la formació s’haurà de preveure dins de la jornada laboral.
 Que ha de passar per canviar la deriva i la manera de mal fer per part dels de sempre?


Butlletí INFORMA. CCOO
 Nº 08 | divendres, 11 d'octubre de 2013

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

NOTÍCIES MÉS VISITADES