dimecres, 18 de setembre del 2013

Stop a la Llei de Reforma de l'Administació local
Suposa un veritable pla d'ajust què, a més de la destrucció de milers de llocs de treball, s'eliminaran un gran nombre de serveis públics.
- No clarifica les competències de cada administració ni elimina les possibles duplicitats, deixant per a posteriors lleis la concreció dels serveis que prestaran els ajuntaments.
- No garanteix un finançament adequat, transparent i estable dels ajuntaments.
- Limita l'actuació de l'administració en benefici de les empreses privades.
- Està sent rebutjada per la majoria d'institucions: federacions de municipis, Comissió Nacional de la Competència i Cimera Social.

El fals debat sobre els sous d'alcaldes i regidors és utilitzat per amagar a l'opinió pública la nova retallada de serveis municipals.

La reforma és, a més, injusta, perquè, les entitats locals són les administracions amb menys dèficit (0,2%), enfront del 1,73% de les autonòmiques i el 6,98% de la central, segons dades del Ministeri d'Hisenda. El deute de les corporacions locals només representa el 4,5% del total de les administracions i es concentra en alguns dels grans municipis.

Limita l’autonomia municipal i la seva capacitat de prestar serveis i envaeix competències dels estatuts d'autonomia en matèria local, així com altres legislacions de caràcter sectorial sobre immigració, dona, educació, etc, i al subordinar el paper dels ajuntaments a les diputacions i governs autonòmics.

És contrària als principis de la Carta Europea de l'Autonomia Local, ratificada per l'Estat Espanyol el 20 de gener de 1988, que defineix l'autonomia local com "el dret i la capacitat efectiva de les entitats locals d'ordenar i gestionar una part important dels assumptes públics” i afegeix que “l'exercici de les competències públiques ha, de manera general, correspondre preferentment a les autoritats més properes a la ciutadania”.


Butlletí INFORMA. CCOO
 Nº 07 | dimecres, 18 de setembre de 2013

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

NOTÍCIES MÉS VISITADES