divendres, 26 d’abril del 2013

Ja fa uns quants divendres que ens trobem al matí, a l’estona d’esmorzar, vestits amb roba de color negre on hi diu: “Marea Negra”. Però la “Marea Negra” no neix només per fer-nos la foto, queixar-nos i fer públic a la resta de la població del “negre” i malament que tenim els serveis públics. Amb la “Marea Negra” volem crear un lloc on parlar de com i quant estan afectant les retallades i els problemes de corrupció en els serveis públics.

No som els únics que cada divendres ens posem una samarreta negra i fem evident la nostra queixa i a la vegada la nostra preocupació, de fet no hem inventat res, és una iniciativa que fa temps s’està fent servir en d’altres administracions, en d’altres ajuntaments i en d’altres llocs de l’estat.

Però el que si que és cert és que a l’ajuntament de Sabadell i amb aquesta iniciativa volem evidenciar dues coses:

  1. Primer. Fer públic el nostre grau d’emprenyament col·lectiu per totes les greus retallades que, com a serveis públics, estem patint , tant a nivell de treballadores i treballadors com de ciutadanes i ciutadans.
  2. I segon, i com a secció sindical de CCOO, volem que aquesta “Marea Negra” no es quedi només en un acte de protesta, sinó que volem que la “Marea Negra” sigui un lloc tant de reflexió com generador d’activitats. De reflexió en el sentit de ser notaris de com estàvem i com estem ara, de tot el que en aquest poc temps hem arribat a perdre fruit d’una suposada crisi a la que ens hem vist arrossegats. La memòria i la reflexió sempre és necessària perquè sinó pot semblar, o ens poden fer pensar, que sempre hem estat igual, i la veritat no és aquesta ... I també de generador d’activitats en el sentit que pensem que cal reaccionar d’una vegada per totes davant d’aquestes retallades, perquè ens afecten directament com a treballadores i treballadors de l’administració pública, però també com a ciutadans i ciutadanes d’una ciutat que està patint molt la situació actual de retallades i de corrupció a la que d’altres ens han portat, però en la qual ens veiem afectades i afectats directament.
Per tant, si tens alguna proposta concreta de què podriem fer com a “Marea Negra” (xerrades, grups de debat, plataformes reivindicatives, grups de treball...) a més de les trobades dels divendres, entra a la web de la “Marea Negra” o envia’ns un correu a la secció sindical i ens posarem en marxa.


Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 04 | divendres, 26 d'abril de 2013

NOTÍCIES MÉS VISITADES