divendres, 25 de gener del 2013

El passat 14 de novembre moltes companyes i companys varem exercir de nou el dret a la vaga general. Era la primera vegada que la mobilització va tenir lloc a escala europea, perquè els objectius de voler canviar les actuals polítiques d’austeritat i de retallades tenen ja també dimensió europea. Cal recordar, a més, que la vaga, sigui general o per sectors, és un instrument de lluita cabdal per a la defensa i millora de les condicions laborals i de vida dels i les treballadores i aquesta vegada, per molt que alguns la critiquin i la considerin com un sistema antic i fora de temps, era necessari fer servir aquest instrument de lluita com a mètode de defensa.

En el nostre ajuntament la participació, segons ens han comunicat des de Recursos Humans, va ser d’un 25 %. Si formes part d’aquests treballadors i treballadores cal dir: Felicitats! I ens hem de felicitar per exercir un dret que tenim com a treballadors i treballadores. Ens hem de felicitar també perquè vàrem tenir clar que era amb aquest instrument l'única manera de fer palesa la nostra protesta. Ens hem de felicitar per voler expressar que no ens resignem i que no estàvem, ni estem disposats a acceptar que no hi ha res a fer. Es fa estrany haver-nos de felicitar per allò que és tant evident: defensar el que tenim i que tant ens ha costat aconseguir fent vaga quan fa falta. Però també és cert que no tothom ho veu tant clar. Encara que les raons per fer vaga general fossin suficients (per a la gent que realment passa gana i no arriba a final de mes, pel futur dels nostres fills i filles, pel repartiment injust i descompensat dels diners de totes i tots...).l’objectiu final no era fer vaga sinó canviar les polítiques d’austeritat i de retallades marcades per tots els governs. Si per contra el que vas fer aquest dia va ser demanar un dia d’assumptes propis o de vacances demostra que no has entès res de quina és la lluita i la teoria d’amagar el cap com els estruços no és la solució, al contrari, la resignació dona ales a noves retallades.

Per a una ciutat com la nostre, l’èxit o el fracàs de la convocatòria de vaga depèn molt del nostre grau de participació. L’ajuntament és una de les empreses més importants de la comarca, pel que fa al número de treballadores i treballadors i, per tant, el grau d’assimilació d’aquest dia de protesta va servir per tenir la sensació final d’èxit de la jornada.

El que és evident és que no tot s’acaba en aquesta jornada de protesta europea sinó que la lluita continua, que vindran més moments de protesta col·lectiva i de protesta individual però que el més important és estar alerta i preparats. 
 
Butlletí INFORMA. CCOO 
Nº 01 | divendres, 25 de gener de 2013

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

NOTÍCIES MÉS VISITADES